You are here

Heuvelweekend 2019

In het weekend van 1 tot en met 3 november is een grote groep haasjes naar het Zuid-Limburgse Brunssum getrokken om de heuvels op de Brunssumerheide te trotseren. Dit Heuvelweekend stond in het teken van gruwelijke trainingen, als optimale voorbereiding voor het cross- en indoor seizoen en de Zevenheuvelenloop. Op vrijdagavond bereikten de haasjes de Heikop, de beruchte accommodatie op de Brunssumerheide waar de eerste nacht doorgebracht moest worden (en eigenlijk ook gewoon de tweede nacht). Ondanks alle infrastructurele obstakels en niet toereikende GPS-systemen (de S staat eigenlijk al voor system) bereikte uiteindelijk iedereen heelhuids de accommodatie. Nadat iedereen op materialistische wijze een bed had geclaimd was het tijd voor de eerste activiteit. Natuurlijk kan een beetje gezelligheid op een traingingsweekend geen kwaad. Deze eerste avond werd er namelijk door Laura Hoogers een uiterst al dan niet didactische quiz verzorgd. Tijdens deze quiz werd de kennis getest over voeding en andere diëtistische facetten, gelinkt aan de atletiekwereld. Degene die niet machtig waren de juiste antwoorden te geven werden gedwongen om op vernederende wijze insecten te eten of fysieke oefeningen uit te voeren.

De volgende ochtend was iedereen natuurlijk helemaal opgeladen voor de eerste training. Tijdens de gezamenlijke warming-up zijn sommigen haasjes zelfs bijna verdwenen in het aanwezige drijfzand. Na deze opwarming zijn de technici en de MiLa’s zich gaan splitsen voor hun eigen trainingen. Onder leiding van de enige echte Miranda Boonstra en Jos Heurman (de vader van) werden de eerste duivelse trainingen verzorgd. Tijdens deze trainingen zijn de nodige tempo’s en heuvelsprints afgewerkt, klimmend in het losse zand. Gelukkig kon hierna worden uitgerust onder het genot van een overvloed aan voedsel. Nadat iedereen zich mentaal had voorbereid kon de tweede training op zaterdag beginnen. Tijdens deze circuit training werden alle haasjes zowel geestelijk als lichamelijk afgebeuld. Gelukkig stond er na deze training wederom een uiterst voedselrijke maaltijd te wachten, die iedereen volgens zijn of haar eigen methode op at. Zaterdagavond was het gelukkig tijd voor gezelligheid. Zo bestond er de keuze uit het spelen van leuke spelletjes of gewoon lekker in een stoel bij het brandende openhaard hout zitten. Het volgen van tussenstanden van voetbalwedstrijden was ook mogelijk.

Zondagochtend stond alweer de laatste training op het programma. De technische atleten hebben hier weer hun sprintkrachten kunnen laten zien in het losse zand op de Limburgse heuvels. De MiLa’s hebben een duurloop afgewerkt, waarin een enkeling gehoopt had hiermee de spierpijn niet te verergeren. Na deze trainingen moest het paleis natuurlijk ook in de oude staat worden achtergelaten. Terwijl iedereen met knikkende knieën en klapperende tanden op het oordeel van de huismeester stond te wachten, werd uiteindelijk duidelijk dat alles netjes was opgeruimd en schoongemaakt. Na een meer dan geslaagd Heuvelweekend vol gezelligheid kon iedereen voldaan terug keren naar huis. Op naar het winterseizoen.

geschreven door: Tonnie de Benis