You are here

NSK Baan 2020

Op 19 september was het dan eindelijk zo ver. Het NSK Baan op onze eigen baan hier in Nijmegen. Het was even niet zeker of de wedstrijd dit jaar nog plaats kon vinden, maar gelukkig stonden de maatregelen het toe en wist de commissie een fantastische wedstrijd neer te zetten.

De dag begon met het speerwerpen en Hoogspringen van de vrouwen. Bij het hoogspringen wist Pien de hoogte van 1.40m te behalen, terwijl zowel Ilse als Mijke de hoogste van 1.50 wisten te springen. Bij het speerwerpen wisten zowel Dionne als Isa een knappe afstand neer te zetten, met 25.38m voor Dionne en 24,86m voor Isa. Een half uurtje later was het ook tijd voor de loopnummers, met als eerste onderdeel de 100m voor de vrouwen. Sandra wist in de series een mooie tijd te lopen waarmee ze een plekje in de finale veilig kon stellen. In de finale wist ze uiteindelijk met 12,96s een 5e plaats te behalen. Na de 100m vrouwen was het tijd voor de 110mh, waar Ruben in een mooie tijd van 16,49s de finale wist te halen, waar hij als 7e loper over de finish kwam.
Na het sprinten en hordelopen was het tijd voor de MiLa afstanden. De 800m vrouwen stond als eerste op de planning, waarbij de tweede serie als finale-serie voor de medailles liep. In deze serie liep ook Margo, die met een tijd van 2.18,60 de 2e plek veilig wist te stellen. Na de vrouwenserie was het tijd voor de 800m mannen series, waarbij Joost, Tonnie en Marco in actie kwamen. Joost wist een tijd van 2.07,82 te lopen, en Tonnie passeerde na 2.06,35 minuten de finish. In de finale-serie wist Marco als eerste de finish te bereiken in een knappe tijd van 1.54,44, waarna hij de gouden medaille mee naar huis mag nemen.
Terwijl er op de rondbaan door verschillende Haasjes hard werd gelopen, kwamen ook op het middenterrein meerdere Haasjes in actie. Na haar mooie prestatie bij de 100m sprint wist Sandra ook bij het verspringen te presteren. In haar 6e poging wist ze een afstand van 5.34m te halen, wat haar een bronzen medaille opleverde. Naast Sandra wisten Dionne, Ilse en Mijke ook een mooie prestatie neer te zetten, namelijk 4.39m, 4.48m en 4.08m. Bij het hoogspringen voor de mannen wist Jeroen een hoogte van 1.55 te halen, wat hem de 12e plek opleverde.
Bij de 200m vrouwen kwam Sophie die dag voor het eerst in actie. Ze wist hier een tijd neer te zetten van 27,96s. Dit leverde haar de 9e plaats op. Na de 200m was het tijd voor de langere afstanden, met als eerste de 3000m voor de vrouwen. Aan dit onderdeel deden maar liefst 4 Haasjes mee, die allen een mooie prestatie wisten te leveren. In de eerste serie wist Meyke na 11.49,49 de finish te bereiken. In de tweede serie liepen Laura, Marloes en Anna. Marloes wist een knappe tijd neer te zetten van 11.40,12 en ook Anna liep het 7.5 rondje in een mooie tijd van 11.02,31. Laura liep (BM) de derde tijd, namelijk 10.20,71, wat haar de onofficiële derde plaats oplevert. Na de 3000m voor de vrouwen was het tijd voor de 5000m van de mannen, waar wederom een aantal Haasjes aan deel namen. Thomas wist na 19.03,40 de finish te behalen, een mooie prestatie als nieuw Haasje. In de finale-serie wist Milan het spannend te houden. Hij kwam uiteindelijk als tweede over de streep in een tijd van 16.05,61, waarna hij de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.
 Ondertussen waren ook de laatste technische onderdelen van start gegaan. Bij het Hink-Stap-Springen van de vrouwen kwam Sophie tot een afstand van 10.74m. Dit leverde haar een knappe 5e plek op. Bij het kogelstoten van de vrouwen kwamen Pien, Nynke, Judie en Isa in actie. Judie wist tot een mooie afstand van 6.35 te stoten, en ook Pien sloot haar wedstrijd goed af met een afstand van 7.60m. Zowel Nynke als Isa wisten ruime pr-en te stoten. Nynke behaalde met haar stoot van 9.18 een knappe 10e plek, terwijl Isa met een afstand van 11.32m de tweede plaats veroverde. Ook bij het kogelstoten voor de mannen wist 't Haasje een medaille te pakken. Timofey behaalde met een afstand van 15.11m zowel de eerste plaats als het clubrecord van 't Haasje. Als afsluitend onderdeel werd er een 4x400m mixed estafette gehouden. Vera, Laura, Dominic en Marco hebben hun longen uit hun lijf gerend om het clubrecord van 't Haasje te vestigen op dit onderdeel. Dit is ze gelukt in 3.50,06, de snelste tijd van de dag.
Na de wedstrijd had de commissie (met wat hulp van atleten) een heerlijk diner gekookt, wat lekker werd opgepeuzeld op de atletiekbaan. Al met al was het een geslaagde dag vol met mooie prestaties en veel medailles, mede mogelijk gemaakt door de commissie en de fanatieke vrijwilligers. Foto's van de wedstrijd kun je terugvinden op de website!