U bent hier

Clubweekend

Afgelopen weekend was het tijd voor het clubweekend van ’t Haasje, het moment voor oude en nieuwe leden om elkaar te leren kennen. Dit keer was het thema ‘Haasjes zonder grenzen’, dus vertrokken we vrijdag met een groot deel met de trein en bus naar een dorpje niet al te ver van de grens met België.

 

Alles dit weekend was gericht op het verkennen van alle werelddelen die er zijn. Vrijdagavond vlogen we meteen naar Noord-Amerika. De commissie had namelijk een lekker Mexicaans maaltje klaargemaakt: wraps!  De rest van de avond werd vervolgd in het continent eronder. In een donker bos in Colombia streden drie teams tegen elkaar in het bekende smokkelspel. De douane had als taak de smokkelaars te pakken die zakken vol met cocaïne en opium van de dealers Lotte en Tom naar de kopers Luv van G. en Aline proberen te brengen.  Als gevolg van fanatieke spelers zijn er wat schaafwonden gevallen, doordat kuilen en takken niet te zien waren zonder zaklamp. Ook hebben enkelen een hartstilstand moeten doorstaan door menig douanier die zich achter een boom verstopte. De avond vervolgde rustig met wat biertjes en vooral heel veel spelletjes!

 

De volgende ochtend vlogen we naar India om een kwartiertje yoga te doen. Goeroe/yogaleraar Luc van G. probeerde onze verstijfde spieren van de sprinttraining op donderdag los te werken door een prachtige zonnegroet en downward dog, maar we kregen er vooral een natte kont en een gescheurde lies van. Het was verder wel heel erg lachen hoor!

 

Voor iedereen die ooit nog een grote wereldreis wilt maken was zaterdagochtend het moment om deze droom uit te laten komen. In vijf groepen werd gestreden in zes verschillende landen: Kongo, Japan, Australië, Rusland, Argentinië en nog eentje! Aan de andere kant van de wereld hopten de Haasjes als Kangoeroetjes rond om zo hun kleintjes zo snel mogelijk over een parcours te brengen. Zo mogelijk liggen er nog een paar weggesmokkelde tennisballen in een struik. In Japan mocht het sumoworstelen natuurlijk niet ontbreken. De leden probeerden zichzelf hier zo breed mogelijk te maken om de tegenstander uit de ring te werken. Om ook nog hun sierlijke kant te laten zien mochten de Haasjes de Argentijnse tango dansen, maar dan de versnelde versie waar ook nog een aantal hordes getrotseerd moesten worden. Het allerleukste van deze reis was toch wel toen we in Rusland waren aanbeland. Hier was het de bedoeling dat je geblinddoekt tien rondjes draaide rond een stok en daarna begeleid door de stem van een teamgenoot een parcours liep. Prachtig om te zien hoe iedereen z’n motoriek en coördinatie verliest, vooral als het leden de andere teams waren natuurlijk.

 

De middag werd doorgebracht in wereldstad Eersel met een Crazy88! In dezelfde teams als de ochtend voerden de teams zo veel mogelijk gekke opdrachten uit, zoals bokjespringen, je trainer bellen en vertellen hoe geweldig hij is, een onbekende ten huwelijk vragen, 88 rondjes draaien en een ballon in je gezicht laten knallen. Ik ben Lars nog steeds dankbaar voor het eten van die citroen, dankjewel dat je je glazuur voor ons groepje hebt opgeofferd Lars!

 

Hoewel we dachten ’s avonds naar Italië te reizen voor een lekkere pasta, werd het toch Indonesisch met een heerlijke rijsttafel. Waren we ook heel blij mee! Na het eten was het tijd voor het laatste spel van dit weekend en daarmee ook bepalend voor de eindstand van de wedstrijd over het hele weekend. We bevonden ons nu wat dichter bij huis, namelijk in Duitsland. Tom en Ko zagen er heel olijk uit in hun lederhosen, waarin ze de pubquiz presenteerden. De vragen gingen natuurlijk over atletiek en verschillende landen, maar ook over muziek en bier.  De leukste ronde ging over de Haasjes die mee waren op het weekend. Van tevoren hadden we bij een aantal stellingen moeten aangeven voor wie die het meeste gold, wat nog niet zo’n makkelijke taak was voor de nieuwe leden die vooraf nog amper iemand kende. Het was ook niet gek dat Daan en Aline vaak werden genoemd, iedereen  kent hun natuurlijk! Nog wat leuke uitslagen: Luc van G. werd het meest ijdel genoemd, Bram van S. zou als eerste worden gecontroleerd door de douane en mensen wilden het liefste ruilen van leven met Sophie, vanwege haar lange benen.  De strijd was lang spannend tussen de teams ‘Sophie is Single’ en ‘MDMA’, maar uiteindelijk ging het team ‘4 = plezier’ er met de winst vandoor.

 

Zondagochtend moest er na het ontbijt zoals gebruikelijk worden opgeruimd. Daarna stond ons de prijsuitreiking nog te wachten. Bram schitterde omdat hij de meeste mensen had vermoord in het moordspel dat het hele weekend liep, waarbij je iemand anders een rare opdracht moest laten uitvoeren zonder dat deze dit doorhad. Met zes moorden verdiende hij hiermee een prachtig Incredibles teken- en stickerboek. Het team ‘Sophie is Single’, bestaande uit Pien, Lars, Anna, Helena en Marleen had totaal de meeste punten gescoord bij de vele spellen en won hiermee alvast wat snoep om in de 5 december sferen te komen! Dankjewel Luc, Luc, Tom, Lotte en Ko voor het organiseren voor dit leuke weekend!

Geschreven door Marleen Kas