U bent hier

Trainingswedstrijd verslag 17 mei

Daan wint weddenschap van Michael!!! Na een dag van grijs en grauw weer begon het zonnetje precies op tijd te schijnen voor de warming-up van de fanatieke haasjes. De trainingswedstrijd van nsav ’t Haasje stond op het programma en iedereen had zich uitermate goed voorbereid om te knallen op deze dag. Het eerste evenement dat op de planning stond was de 100 meter om 18:30 uur. Met veel goede moed en hoop op goede tijden begonnen de atleten met hun warming-up. Ze renden een rondje, liepen wat op en neer, deden wat loopscholing en wat versnellinkjes. Er was alleen nog een factor dat ontbrak op deze mooie lenteavond. De organisatie liet lang op zich wachten, maar kwam tien minuten voor de eerste serie begon dan toch eindelijk aan op sportpark Brakkenstein, waardoor de startblokken uiteindelijk nog net op tijd op hun plek lagen voor de eerste serie. 

Het was behoorlijk spannend op de 100 meter, waar er in 3 series gestreden werd om het snelst van A naar B te komen op de benenwagen. Verscheidene PR’s zijn gevallen, maar uiteindelijk was Daan toch weer te snel voor de rest met een prima tijd van 11,13 s. De snelste vrouw hadden we gevonden in de vorm van Hanneke die een heel spannend gevecht had met Emma maar uiteindelijk in 13,72 s eindigde, 0,03 seconden voor haar uitdager.

Er was niet veel tijd om na te genieten van deze sensatie, omdat al gauw onze 27-plussers Moniek en dominic aanstalten maakten voor hun eigen 100 meter, met in de baan ernaast hordenloopster Aline. Moniek heeft hierbij weer laten zien dat je zelfs op leeftijd nog de jonkies kan verslaan met een tijd van 13,13 s.

Hierna waren de mila’s aan de beurt voor de 1500 meter, waar Karsten naar een tijd van 4,30,73 toeliep om het goud binnen te halen. Ook Christiaan, Arnout en Margo liepen hele mooie tijden, waarmee het een geslaagd evenement was.

Ook de technici mochten zich gereed maken voor het hoogspringen. Als jonge springbokjes vlogen ze één voor één over de lat. Het was een spannende strijd tussen de dames met Anne en Mijke beiden over de 1,45 heen en Kyra die de 1,40 had gehaald. Het was uw lieftallige verslaggever die bij de mannen heeft gewonnen door zich over de 1,55 heen te werken. Dat er maar een mannelijke deelnemer was is natuurlijk bijzaak en heeft natuurlijk te maken met het feit dat alle andere mannen gewoon van te voren al wisten niet opgewassen te zijn tegen de technische finesse waarmee ondergetekende over de lat zweefde.

Terwijl deze spannende strijd bezig was, waren het de lange sprinters die een rondje mochten gaan rennen op de 400 m. Dominic opperde om horden neer te zetten in zijn baan en het bleek in de laatste 100 meter toch een behoorlijke opgave te zijn om daar over heen te komen maar haalde de finish toch nog in een tijd van 1,04,90. Het allernieuwste lid van de vereniging Liban liep na nog maar een training bijgewoond te hebben naar een respectabele 1,04,49 waaruit blijkt dat de scouting van de club weer een talentje binnen heeft gehaald. De strijd tussen dames Margo en Hanneke was behoorlijk maar Margo behaalde toch de gouden plak met een 1,07,50.

De werpers mochten ook aan de slag bij het speerwerpen. Waar Gian na wanhopige pogingen om meerdere mannen te overtuigen om mee te doen met het speerwerpen een 31,88 wierp. Met Dionne die met een 24,10 het goud voor de vrouwen binnenhaalde, één centimeter verder dan Nina.

Er waren twee moedige lopers die de 3000 en 5000 meter aandurfden. Milan met een haas op de fiets en Tim liepen 8,52,53 en 18,57,50 respectievelijk voor deze twee afstanden, wat weer bewijs geeft aan het talent wat onze Mila groep bezit.

Geschreven door: Tim Heesterbeek